09-05-2016

Manglende uddannelse

Jeg er 48 år og har ingen uddannelse. Udover en netop bestået HF og IT brugeruddannelse (En slags overbygning til IT kørekort) Meget forældet.

 

Jeg har prøvet meget, men kun i kortere perioder: Gjort rent på et kontor, trukket heste til løb på Galopbanen, stået i bagerforretning, fabriksarbejder ved Galle&Jessen, passet børn hos en velstillet familie, trænet og passet rottweilere på en stor kennel (Mit længstvarende job. 1½ år) og hjemmehjælper.

 

Da jeg var barn ville jeg gerne være konditor og lave smukke kager. Senere ville jeg være dyrlæge, men jeg lærte aldrig at studere: Hjemmearbejde og det at tage notater..... Jeg vidste ikke how to do.

 

I gennem årene har jeg ofte ønsket flere forskellig slags jobs. Jeg var faktisk pænt glad for fabriksarbejde: Jeg vidste, hvad jeg skulle og jeg kunne det. Også selvom det var pænt hårdt, men dengang havde jeg energien og overskuddet.

 

Men en ting jeg tror, at jeg vil ha' været rigtig god til er sikkerheds-rådgiver. Jeg lider skam ikke af angst eller den slags. Men jeg kan ofte gennemskue hvor der kunne opstå et problem i tilfælde af ulykker og pres og uoverskuelige steder.

Men da jeg ikke har en uddannelse elelr et papir på at jeg kan, så små fniser folk lidt af mig, eller vifter mine argumenter væk, med at der aldrig er sket noget til nu. Det kan ikke være et problem osv. Og selv nu hvor jeg skriver dette, kan jeg mærke alles overbærenhed.
Lad mig klappe mig selv på skuldrene og holder på at det kan jeg altså!!

 

Fornyelig opdagede jeg et stort problem i Brugerhuset (Det værested jeg nogen gange kommer på) Inde i samtalerummet, som også bruges af strikkeklubben er der 2 døre og et vindue. Den ene dør er aflåst og kan ikke åbnes fra dette rum, medmindre man har en nøgle. Men lige præcis over denne dør er der et flugtvejs-skilt, der vil lyse grønt i tilfælde af brand!!
Jeg kan lige se det: En flok strikkende kvinder, der lider af angst eller nervøsitet osv Der udbryder brand i køkkenet lige ved siden af, røgen fylder rummet, og man går i panik??

Eller en ny ansat, som endnu ikke kender huset, har en samtale med en bruger, og ingen af dem er opmærksom på den spærrede flugtvej.

Den ansatte, der står for brandsikkerheden, arbejder på et værested i Vojens 19 km væk. Der forefindes en lovpligtig flugtvejs-oversigt i Brugerhuset, men sidste skulle man lede for at finde den. Der er i de 10 år jeg har været bruger ikke været afholdt én eneste brandøvelse.

 

Nåh, men da jeg påpegede det nødudgangs-skilt, blev jeg sådan lidt overbærende afvist med, at nu var de opmærksom på det, og måske man på et tidspunkt skulle gøre noget ved skiltet. Og der er jo aldrig sket noget........... Og det var det. Dvs nu spurgte jeg lige min ven: Skiltet bliver IKKE fjernet, for det er en flugtvej. Der godt nok er aflåst, fordi de går ind til et kontor. Flot!!

 

Nu er jeg så katteejer, og nogen mener at det er overkill at jeg har sikret min altan mod nedfaldskatte, for deres kat kan sagtens hoppe op på væggen og falder ikke ned. Nej, men katte er som børn: De kan forglemme sig. Og hvis en sød lille pipfugl kommer tæt fordi, så kan alle katte komme til at hoppe udover, og så tænk ”Ups, ikke den bedste ide”
Og ja, selv fra første sal (4 meter ned) kan katte absolut komme til skade. Folk skriver: ”Nu har jeg haft kat i en million år, og det er aldrig sket før!!”Og alligevel har jeg i dag læst flere opslag på Facebook om katte, der vist alligevel forglemte sig og kom til skade.

Og så er der selvfølgelig alle de bortløbne katte, katte der ikke kan finde hjem, katte der bliver fladmaste af biler. Indekatte der ikke behøver at blive kastreret, hvor de så begynder at strinte alle steder, eller larmer helt vildt fordi hormonerne raser. Og pludselig smutter katten ud, og tro mig: De er hurtige. Og så er der snart killinger på vej. Og de er jo sååååååååååååå nuttede. Ja, der er bare alt alt alt for mange af dem.

 

Med stærk ironisk stemme: Ja, jeg er så klog så klog, men dette er min side, og jeg må skrive hvad jeg vil......... nogen gange