25-06-2016

Vedr brdr Lund Madsens tidsrejse på DR.dk

Jeg er igang med at se jeres DR program om jeres tidsrejse.

Ret interessant, men......... Jeg så afsnittet om stavnsbåndet igår. Hvor I fortæller at øllebrød var lavet med vand og rugbrød, og at det ikke smager særligt godt.

2 ting 1 Var vandet i brønde og vandløb virkeligt drikbart i Danmark på landet den gang?? Jeg ved at blandt andet i Kbh, hvor de hentede vandet fra Emdrupsø, at der blev brygget og drukket masser af "øl" Fordi vandet ellers var giftigt for mennesker. Jeg har også fuldt en engelsk serie: Gårdlig i middelalderen, hvor een af de vigtigste pligter på gården var ølbrygning (Og bagning)

2. I nævner ikke noget om sukker?? Blandt andet til at søde grød og øllebrød med. Sukker som i sirup og melasse (Jeg ved ikke hvornår man begyndte at raffinere roesukker). Der blev spist masser af sukker på det tidspunkt. Især børn fik fedt og sirup på brødet.