Vedr brdr Lund Madsens tidsrejse på DR.dk
Jeg er igang med at se jeres DR program om jeres tidsrejse.
Ret interessant, men......... Jeg så afsnittet om stavnsbåndet igår. Hvor I fortæller at øllebrød var lavet med vand og rugbrød, og at det ikke smager særligt godt.
2 ting 1 Var vandet i brønde og vandløb virkeligt drikbart i Danmark på landet den gang?? Jeg ved at blandt andet i Kbh, hvor de hentede vandet fra Emdrupsø, at der blev brygget og drukket masser af "øl" Fordi vandet ellers var giftigt for mennesker. Jeg har også fuldt en engelsk serie: Gårdlig i middelalderen, hvor een af de vigtigste pligter på gården var ølbrygning (Og bagning)
2. I nævner ikke noget om sukker?? Blandt andet til at søde grød og øllebrød med. Sukker som i sirup og melasse (Jeg ved ikke hvornår man begyndte at raffinere roesukker). Der blev spist masser af sukker på det tidspunkt. Især børn fik fedt og sirup på brødet.
Seneste kommentarer