06-10-2016

At glæde andre

Hvor er det svært, det med venner og gaver og tjenester. 

Og rigtig svært at være den, der skal give hele tiden, men absolut også svært, at være den, der skal modtage konstant. 

Jeg føler ikke, at jeg nogensinde har været i stand til, at gøre noget rigtigt godt for andre. Noget har jeg været begrænset af, og derfor har jeg ikke kunnet. Men andre gange har mit bare ikke været godt nok. Det er i hvert fald modtaget modstræbende, og aldrig med virkelig glæde. 

Jeg kan ikke finde ud af om det er beskedenhed, generthed (??) eller hvad? 

Pudse pudse glorie. Jeg prøver altid, at vise min glæde ved en gave, ved en tjeneste, ved søde ord. Vise at jeg virkelig sætter pris på den opmærksomhed. Og min store taknemmelighed. Ofte fordi at tingene ikke ville kunne lade sig gøre, hvis jeg ikke fik den hjælp. 

Men det er svært at give, når modtageren ikke viser nogen som helst følelser. Hvad er der mon galt, tænker jeg?? Er gaven ikke god nok? Er den slet ikke ønsket eller velkommen. Presser jeg nu igen folk, til noget de ikke ønsker?? Jeg passer virkelig godt på ikke, at være anmassende, men det er dælme svært. 

Og helt helt helt ærligt......... jeg bliver faktisk selv skuffet. Når jeg føler, at der er endelig noget jeg ville kunne glæde med, eller gengælde eller bare vise min betænksomhed. 

Jeg vil så gerne, men bliver begrænset af mig selv konstant. Hvordan gør andre?? Hvordan glæder I andre, så meget at de spontant viser hvor glade de bliver?? Og hvordan ser man den stille glæde??

Og lige for en sikkerhedsnåls skyld: Det handler jo ikke om dyb taknemmelighed eller lign. 

Hvordan gør man?? Jeg er så småt ved at finde udveje for ikke at være så afhængig af andre og deres tjenester. Både for at skåne venner, men skam også fordi det jo ikke er ligeligt fordelt. Jeg modtager og modtager og modtager, og kan kun sige Tak tak tak, og så gøre nogen små forkølede forsøg på gengældelse........ som dog slet slet ikke står mål med gaven og tjeneste, som jeg har modtaget. Livet er altså en stor udfordring konstant!!! Og det huer mig ikke.........