21-05-2017

Lidt tanker om forskellige mænd i mit liv......

Jeg har aldrig tænkt på, om jeg var til en handyman. Eller egentlig interesseret mig for udsendelse om at istandsætte, men jeg må indrømme (Jeg indrømme dælme meget :D ) at jeg elsker at se Bonderøven. Se en mand, der kan og prøver sig frem. Han får det til at se så nemt ud. Og så virker han sød og charmerende (Og det samme med hans kone)
Men også når jeg sammenligner lidt, med de mænd jeg har kendt.
Dvs den første mand (Min biologiske fader) kunne vist nok. Med lidt hjælp fra venner og hans brødre, så blev den hele vist meget godt.
 
Men min fru moders mand, var rent til grin. Han havde skam både en høvlebænk og en masse værktøj, men ingen forstand overhovedet på, hvordan man skulle bruge det. Skulle han bore hul i væggen tog han det første bor, han faldt over. Uden at vide om det var en træbor eller murbor eller noget. Så brugte han megen tid på, at måle skruens størrelse i forhold til boret og til rapluksen (Staves??) Hvorpå han lavede verdens største hul, som blev dækket af en blanding af gips-plaster og tændstikker.
Plus alt det samle-selv-ting som han kom forkert igang med, og som aldrig blev færdiggjort :D Han vandt fritvalgpåallehylder i Tivoli engang, og valgte en plastik-rumfærge, som man selv skulle male og lime sammen. Idioten samlede det hele på en eftermiddage, og opdagede så at den skulle ha' været malet først.
Eller da han i en hobbybutik brugte en lille formue på et sørøverskib. Først da han kom hjem, gik det op for ham, at der var træ, der skulle passes til, så bitte forgyldninger, der skulle males og en masse mega tyndt reb, der skulle flettets og væves. Men æsken pyntede da meget pænt på hylderne, sammen med alt det andet.
 
Og til jul og bare gode middage, kunne han bare ikke tranchere stegen. Uanset hvor godt min fru moder havde slebet kniven, så hakkede han nærmest bare løs.
 
Hvor god Troels var, til håndværk, ved jeg faktisk ikke. Men med hjælp fik han da lagt fliser på vores terrasse. Og malet både stuen og en kommode.
Tilgengæld var han god i køkkenet. Både kød og sovs <3
 
Men een ting undrer mig stadig i dag........... vi boede i lidt over et år til leje i stuehuset på en gård. Vi havde næste 200 kvm Og ingen penge, så det var dælme dyrt at varme bare nogenlunde op. Han havde købt noget træ vi selv skære save op. Men deri blandt også nogen stykker med en diameter på 40 cm, og det kunne motorsaven jo slet ikke klare. Og Troels kunne knapt klare at save nok op fra dag til dag. Med dårlig ryg osv.
 
Det, der undrer mig, er....... hvorfor købte vi ikke træbriketter eller lignende?? Godt nok havde vi ikke nogen penge, men små 1200 kr om måneden kunne vi da ha' klaret?? Jeg vidste faktisk ikke at den slags eksisterede (Husk jeg er opvokset i Kbh med fjernvarme eller lign)
 
Eller et par kubikmeter savet brænde.
 
Nåh, det er jo lidt sent at tænke på i dag, men det hjælper mig alligevel til at forstå, det pres Troels havde. Både fysisk og psykisk. Og at prøve at få alle ender til at passe, samtidig med, at han ikke kunne overskue tingene.