27-08-2017

Knækket kindtand og av

Som flere ved, så havde jeg kraftig tandpine forrig weekend.
Jeg kunne ikke komme til tandlægevagten: De findes kun i Esbjerg og Odense i Region syd. Og man skulle ha' det fulde beløb med i kontanter.
Så jeg måtte lide i stilhed... Og endte med at tage en alt alt for stor dosis stærke panodil. Mandag morgen ringede jeg til en tilfældig tandlæge og bestilte en tid. Bagefter ringede jeg til min læge for at klage over kvalme og ondt i maven. Efter at han havde regnet lidt på HVOR mange panodil, jeg havde taget, røg jeg i stedet afsted til Aabenraa sygehus til behandling for medicinforgiftning. Så jeg måtte afbestille tandlægen.
Tirsdag blev jeg så udskrevet igen og fik lidt mild morfin med hjem og de hjalp pænt meget.
Onsdag kom jeg så afsted til tandlægen.
Jeg havde læst på deres webside, at de var søde til folk med tandlægeskræk, så det håbede jeg på.
Men sikke en omgang: Bedøvelsen virkede ikke rigtig, selvom jeg fik ihvertfald 5 sprøjter. Selvom kindtanden var flækket, sad den alligevel så meget sammen i bunden at hun måtte bore den i stykker. Og jeg kunne mærke alt omkring rødderne.
Selvom hun var sød og mindede mig om at trække vejret gennem næsen osv, så stortudede jeg og snot alle steder.
Det tog godt en halv time. Jeg fik også lige 2 sting. Og bagefter var der ingen trøst eller støtte eller et par søde ord.
Næh du. Ud at betale ved kasse 1. Mine søde venner havde hjulpet mig med at skrabe de 1000 kr sammen, som var indgangsbilletten til tandlægen. Beløbet kom så op på 1140 kr. Jeg sagde, at jeg kun havde de 1000 kr, og om jeg kunne skylde 140 kr. Men niks, nej og nope. Så de fik hele beløbet alligevel.
Da der var 15 minutter til flextaxa ville ankomme, spurgte jeg om jeg lige måtte sidde og sunde mig i venteværelset. Men igen et negativt svar. De var ved at rydde op og lukke for dagen, så ud med Pernille.
Jeg var virkelig i chok de næste dage. Så stor en smerte da jeg havde tandpine fra fredag til onsdag og så igennem nærmest en mindre operation et sted, som jeg virkelig ikke bryder mig om (Koldsved og rysten og spændinger) Smerten bagefter (Også fordi at jeg måske er stor i kæften ;) men jeg har faktisk en ret lille mund indvendig. Og skæve kæber, så at sidde med munden vidt åben mens der står en tandlæge og tandplejer og 16 stykker værktøj derinde (Underdrivelser fremmer forståelsen) Har selvfølgelig også været mega ømt) og manglende trøst og støtte og nogen søde ord.
 
Nu mangler kun den ene tråd at blive opløst, så er alt fint igen... Indtil næste gang. Jeg har 2 kindtænder i overmunden, der er knækket ned til niveau med tandkødet, så skal de ud, så bliver det en operation. Men de gør ikke ondt, som sådan, lige nu. Så er der 3 andre knækkede tænder og den bagerste kindtand i den anden side er også knækket i flere stykker. Men de gør ikke ondt lige nu ( 7 9 13)
Faktisk alle mine kindtænder blev boret i 70'erne og det er de plomber der ryger ud nu.