28-11-2017

Tænke tanker

Jeg har tænkt rigtigt meget på det sidste. Og taget nogen beslutninger.

Jeg har ikke haft kontakt til min moder i omkring 14 år. Og kun nogen få ord fra/ med min bror. Og jeg har holdt fast på, at sådan skulle det vedblive med at være. Det var bedst for alle.

Men jeg havde flere planer om, en dag at gøre noget, hvad som helst, for at hun en dag, skulle blive stolt af MIG. Af noget godt og stort, som jeg havde gjort.
Ikke sådan noget med reality eller……… bare noget….. skrive en bog.... sige noget klogt.. 

Blandt planerne var, at vinde den helt store gevinst i lotto, og så alt det velgørenhed jeg kunne bruge pengene til.

Men så skrev min bror til mig på Facebook for et par uger siden…….. Min moder er kommet på plejehjem. Demens og alzheimer.

Så det er for sent. For sent at blive anerkendt og rost. Slut prut……

Så kom det langsomt snigende………. Det er jo ikke bare hende, der er blevet gammel…. Det er jeg squ også selv. På fredag har jeg været 50 gange rundt om Solen. Men så gammel er jeg da ikke?? Jeg føler mig mere, som en på 30 - 35 år. Helsen halter….. Meget, men jeg har ikke udrettet noget. Jeg har ikke opnået noget.


Op i popo'en med at vinde den store gevinst……. Men inspireret lidt af Linda P (Standup komiker) så gik det op for mig……. Jeg kan vælge, at resten af livet er det synd for Pernille. Eller jeg kan vælge at i går var det synd for Pernille, men i morgen er en ny dag.

Fortiden eksisterer ikke mere, så hvorfor hade den??
Fremtiden er endnu ubekendt, så hvorfor frygte den??
Lev NU!!

Så kommer jeg til hvordan!!
Igen har jeg kigget rundt, og fandt en side, der faktisk beskrives Mindfullness på en helt anden måde, end jeg mente……

Det med mindfullnes..... jeg troede at det var noget med at sidde på gulvet, med benene over kors, lilla ble, i gruppe, og så skulle alle fortælle om deres stakkels liv.
Og jeg har alle dage været allergisk overfor den slags pædagogik. Jeg HAR været på ø-lejr og været under forsorgnet som barn. Det var rigeligt. Og så akn resten af gruppen jo ikke ordne de andres problemer. Kun lytte her og nu, og vente på, at det er deres tur. 

Og så har jeg læst en del om Buddhisme. Ikke at jeg går hen og bliver hellig…… men jeg tager, hvad jeg kan bruge, og hvordan jeg kan blive et mere positivt menneske på en positiv måde.

Både Minfuldness og buddhisme taler om kærlighed og positivitet.
Og det vil jeg så prøve endnu mere, end jeg har prøvet på længe.
Prøve at møde det negative med noget positivt.
Hører eller ser jeg noget grimt, så prøve at gøre det smukt. Og kan jeg ikke det, så glem det. Ladd et ikke sidde og gøre mig negativ.

Accepter, at jeg er Pernille med de begrænsninger, der er. Kan jeg ikke finde og beholde venner, så er det sådan det er.
Accepter, at jeg kan leve sådan. Og at det ikke er synd for mig. Eller find en løsning. Fx få en besøgsven. Begynde at komme lidt mere ud. Faktisk har jeg i dag, taget kontakt til min læge, for at høre om hjælp til genoptræning, så jeg kan komme mere ud. Måske kan jeg selv på sigt blive besøgsven.

Jeg vil fortsætte med, at prøve at hjælpe hvor jeg kan (En kvinde bad i dag om hjælp på en gruppe på facebook. Jeg havde lidt penge, under 100 kr, som jeg går kan undvære. Så dem sendte jeg til hende.
Jeg har så også selv en meget smuk ven, som straks selv overførte samme beløb til mig Hjerte
Og jeg vil forsat blande mig lidt i politik, men vil prøve, at lade være med, at lade mig gå det på, når ikke alle er enige med mig.

Nu lyder det hele jo rosenrødt og meget helligt.
Men jeg vil prøve så godt jeg kan.

Og jeg vil gøre det for Pernille.
Det bliver på ingen måde nemt.
Og jeg kan ikke love, at jeg kan holde det 100 %

Men lige nu og her. I dette minut, mener jeg det.